#1 2011-01-01 22:29:47

 HelioS

Żelazna pięść

status BraK
38514789
Call me!
Skąd: Kto suka ten znajdzie
Zarejestrowany: 2009-11-07
Posty: 596
Punktów :   

Czy to dobry komputer>.>?

Siema Mam pytanie, ponieważ mam zamiar kupić komputer tak do 1000zl no powiedzmy 1100zł i znalazłem takowy na allegro. Nie jestem pewny czy ten komp jest taki ze np za 2 lata pociągnie mi CoD 8, a jeśli już to na którym. Jeżeli znacie jakieś lepsze kompy w cenie którą podałem proszę pisać.

Linki:http://allegro.pl/gracz-quad-amd-640-4g … 90859.html
      http://allegro.pl/mega-pc-i3-540-4gb-dd … 90867.html

Ostatnio edytowany przez HelioS (2011-01-01 22:31:27)


Nie.

Offline

 

#2 2011-01-02 12:19:32

 dratew

Mistrz Shaolin

4959213
Zarejestrowany: 2009-02-04
Posty: 925
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Nie i nie. Jeżeli chcesz kupić dobry komputer to najlepiej składany i zapytaj czy sam możesz podać nazwy części jakie byś chciał np. chce karte graficzna taką i taką. Wtedy sięgasz do internetu i oglądasz części komputera jaki cie interesują. A jeżeli nie znasz sie na hardware to poszukaj składanych komputerów i popytaj czy taki jest dobry np. nauczyciela od informatyki. Noi najważniejsze, komputer za 1000zł można co najwyżej spalić, minimalna cena dobrego kompa to chociaż 2000zł-2500zł

Offline

 

#3 2011-01-02 14:06:29

Piszczu

http://s24.postimage.org/okg5sqm8h/friend.png

Zarejestrowany: 2009-08-26
Posty: 1154
Punktów :   
IGN: Sheichi
Gildia: ---

Re: Czy to dobry komputer>.>?

@Up nie no... przesadziles, rynek komputerowy sie zmienia teraz taki lepszy komp to kupisz za 1500+

Zgadzam sie z dratew'em, lepiej kup se skladaka, popytaj o czesci jakiegos speca. Taniej ci wyjdzie niz bys kupil w sklepie gotowy sprzet.

Offline

 

#4 2011-01-02 14:27:50

 Grycan

http://s7.postimage.org/h5vfqe3jb/mod.png

Get lost of my way.
Zarejestrowany: 2009-11-27
Posty: 2139
Punktów :   
IGN: BadHatter

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Tu popieram dwóch panów powyżej. Dociułaj jeszcze coś koło tysiąca i będziesz mógł kupić porządnego kompa. Takiego, który pociągnie większość nowszych gier. Poszukaj jakąś stronkę, na której możesz wybierać części, które chcesz mieć w swoim komputerze. To ci pozwoli określić granice wydatków. Albo iść do sklepu, zapytać się, czy składają komputery z części, i poproś, niech ci zaproponują jakiś sprzęt, w cenie jakiej chcesz. A później możesz sam zmieniać części, które ci nie pasują.


http://i.minus.com/ikYewHF8wUOEr.gif
http://steamsignature.com/card/1/76561198006782439.png
"Co twoje to moje, a co moje to nie ruszaj..."

Offline

 

#5 2011-01-03 07:10:11

 Fenrir

Ninja

Call me!
Skąd: Gdzieś na Mazowszu
Zarejestrowany: 2009-08-13
Posty: 1491
Punktów :   
IGN: Fenreise

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Ja dostałem właśnie nowego kompa na święta, oczywiście składaka (I nareszcie chodzi mi RF *_*)
Ma procesor NVIDIA GeForce 9800 GT, 3.01GHz, RAm'u 3.25GB A kosztował około 2000zł

Ostatnio edytowany przez Protos (2011-01-03 07:25:55)


bleue loup azul lobo hyacintho lupus kék farkas
Just Fenrir

Offline

 

#6 2011-01-03 16:34:19

 MaXiokSo

Hitman

Skąd: Urwany z Choinki
Zarejestrowany: 2010-07-06
Posty: 960
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Jest też możliwość kupienia konsoli jeżeli takowej nie posiadasz.

Offline

 

#7 2011-01-03 18:25:24

 HelioS

Żelazna pięść

status BraK
38514789
Call me!
Skąd: Kto suka ten znajdzie
Zarejestrowany: 2009-11-07
Posty: 596
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Maksik akurat konsole to ja mam -_-

@Topic sam sobie składam ( na serio to wujek )  i wybalem takie podzespoły:

Grafa:GT 220 1GB 256bit
Ram: 4GB Kingston
Zasilacz Corsair 550W
Procek AMD ATHLON 64 II x4 640 4x 3.0GHz 4MB CACHE L2 2000MHZ
Napedy DVD pomine
Twardy 500GB Samsung
Plyta glowna ASROCK  PHENOM II QUAD 2 banki pamięci DDR3 1333MHz ; 2 banki pamięci DDR2 800MHz* ; 4x SATA ; 1x ATA (IDE) 3x PCIe

*=Przełoże ze starego kompa 2GB ^^

Ostatnio edytowany przez HelioS (2011-01-03 18:29:07)


Nie.

Offline

 

#8 2011-01-03 18:57:14

 dratew

Mistrz Shaolin

4959213
Zarejestrowany: 2009-02-04
Posty: 925
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

hm hm hm... procek zmień na intela tylko i będzie dobrze ^^

Offline

 

#9 2011-01-03 19:19:25

 HelioS

Żelazna pięść

status BraK
38514789
Call me!
Skąd: Kto suka ten znajdzie
Zarejestrowany: 2009-11-07
Posty: 596
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

właśnie nie na forach piszą ze do gier bardziej nadaje sie AMD


Nie.

Offline

 

#10 2011-01-03 20:52:03

 Grycan

http://s7.postimage.org/h5vfqe3jb/mod.png

Get lost of my way.
Zarejestrowany: 2009-11-27
Posty: 2139
Punktów :   
IGN: BadHatter

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Intel i3 bądź i5 będzie tu lepszy. Grafika to polecam tą: Asus GeForce GTX 460 1024 MB DDR5 (675 zł). A płytę główną tą: Asus P7H55, H55, DDR3, USB 3.0, S1156 (385 zł). A zasilacz Fortron FSP460 -60GHN 80+, 460 W (150 zł). A pamięć Ram Goodram DDR3 4GB/1333 (2x2 GB), CL9 (237 zł). (Wspomagane CD-Action).


http://i.minus.com/ikYewHF8wUOEr.gif
http://steamsignature.com/card/1/76561198006782439.png
"Co twoje to moje, a co moje to nie ruszaj..."

Offline

 

#11 2011-01-03 22:27:04

 MaXiokSo

Hitman

Skąd: Urwany z Choinki
Zarejestrowany: 2010-07-06
Posty: 960
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Kajot skąd miałem wiedzieć?
Jak masz konsole to czemu ci ulepszanie kompa (np. na COD-a 8) skoro możesz sobie na konsoli popykać w nią (jak będzie) No chyba, że wolisz grę z myszką itd...

Offline

 

#12 2011-01-05 21:42:01

 HelioS

Żelazna pięść

status BraK
38514789
Call me!
Skąd: Kto suka ten znajdzie
Zarejestrowany: 2009-11-07
Posty: 596
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

MaXiokSo napisał:

Kajot skąd miałem wiedzieć?
Jak masz konsole to czemu ci ulepszanie kompa (np. na COD-a 8) skoro możesz sobie na konsoli popykać w nią (jak będzie) No chyba, że wolisz grę z myszką itd...

Właśnie o to mi chodzi konsola służy mi głównie do bijatyk.

@topic
Tylko że za cenę 2rdzieniowego i3 będę mieć 4rdzieniowego phentoma

@Edit
Po rozkręceniu mojego kompa ^^. Zauważyłem cos bardzo ciekawego np. Geforce 9800GT i płytę główną pod Core 2 Quad (mialem Pentium D) ASUS P5KPL/1600 . I teraz mam taki koncept wymienie  tylko procka ramy i zasilacz ^^. Czy dobrze konceptuje?

a więc tak
539procek
221ramy (4gb)
160 zasilacz
920 ^^ i komp ulepszony

Ostatnio edytowany przez HelioS (2011-02-18 13:06:04)


Nie.

Offline

 

#13 2011-01-08 00:02:39

 Grycan

http://s7.postimage.org/h5vfqe3jb/mod.png

Get lost of my way.
Zarejestrowany: 2009-11-27
Posty: 2139
Punktów :   
IGN: BadHatter

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Grafikę też możesz wymienić. xD


http://i.minus.com/ikYewHF8wUOEr.gif
http://steamsignature.com/card/1/76561198006782439.png
"Co twoje to moje, a co moje to nie ruszaj..."

Offline

 

#14 2011-01-09 14:19:37

 HelioS

Żelazna pięść

status BraK
38514789
Call me!
Skąd: Kto suka ten znajdzie
Zarejestrowany: 2009-11-07
Posty: 596
Punktów :   

Re: Czy to dobry komputer>.>?

Nie nie ja niechce miec cyborga w domu 0_0

Ramy juz kupione ^^


Nie.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
śliczna dziewczyna szuka chłopaka nr tele plus skąd się bierze siłą wyporu wszystko o koniu metin2 leczenie nerwic sanatoria ampularie hodowla w 12 l